Home » Alles over webcasting

Goede en slechte webcasts

Er zijn goede en slechte webcasts. Een goede trekt de juiste kijkers aan en houdt deze vast, ze zorgt voor een upgrade en positieve positionering van uw bedrijf, product of dienst. Een slechte is saai, ze trekt amper kijkers en zij die wel komen zijn zo weer weg. Het ergste is echter dat deze kijkers een negatieve indruk aan u overhouden.

Daarnaast heeft de kijker een groot voordeel; u kunt ze niet zien. Dit geeft hen de mogelijkheid om andere dingen te gaan doen. Er is zelfs een lijst van zaken die men doet. Hierbij de meeste opvallende activiteiten:

 • Slapen
 • Online museum bezoek
 • Tandarts afspraak maken
 • Prive bankzaken
 • Vakantiefoto’s beschrijven
 • Boodschappen lijstje maken

 

Zoals u ziet, het zijn niet echt de spannendste zaken, maar men doet ze nog liever dan naar een saaie webcast kijken.

Voor de techniek van de webcast werken wij voor u samen met een keur aan aanbieders. Op basis van uw wensen en eisen leveren wij de techniek.

Webcasting van uw event

Webcasting is een fantastische tool om uw event door mensen te laten bezoeken die niet fysiek aanwezig kunnen of hoeven te zijn.

Iedereen met een internet verbinding kan nu, waar ook ter wereld, uw event “as it happens” bezoeken. Door het inzetten van social media, live Q&A en polls wordt de betrokkenheid nog groter.

Webcast portal

Wij hebben een whitelabel webcastportal direct tot uw beschikking. Meestal geeft de klant er de voorkeur aan om een portal met een eigen url en vormgeving te hebben. De portal biedt standaard al veel mogelijkheden:

 • Beveiligde inlog voor uw kijkers
 • Q&A box waarin kijkers direct vragen kunnen stellen
 • Demand archief, waar kijkers op een later tijdstip de programma's kunnen bekijken

 

Natuurlijk kunnen we ook gebruik maken van uw bestaande systemen als Cisco Web Ex, Microsoft Lync, etc.

Is het duurzaam?

Webcasting is kosten efficient, wereldwijd bereik zonder te hoeven reizen (denk hierbij ook nog eens aan de reisuren en bijkomende kosten). Daarnaast blijft de content onbeperkt beschikbaar.

Het is veelzijdig, alle digitale formaten zijn mogelijk, elke presentatie is te integreren. Alle social media vormen kunnen er onderdeel vanuit maken. Het is makkelijk voor uw kijkers, zij hoeven alleen maar in te loggen en mee kijken of actief deel te nemen.

Het is duurzaam. U bereikt de hele planeet zonder deze onnodig te belasten.

Virtuele dimensie

Veel social media typen bieden de unieke mogelijkheid om (virtuele) bezoekers actief deel te laten nemen.

Het virtuele staat bewust tussen haakjes, ook uw bezoekers kunnen gebruik maken van deze mogelijkheid. Voor alle deelnemers ontstaat een compleet nieuwe dimensie, een virtuele dimensie.

Wat betekent dat voor u? U kunt live en online direct in gesprek met uw kijkers komen. Voor de deelnemers heeft u een grote drempel weggenomen. Het gebruik van bijvoorbeeld twitter is makkelijker dan "op te staan" en een vraag te stellen. U zult zien, u krijgt een hoger rendement van uw event, omdat:

 • U online nieuwe deelnemers bereikt die er normaal niet zouden zijn geweest
 • U meer input terug ontvangt van uw bezoekers
 • U het programma online kan blijven uitzenden 
 • U statistiek informatie krijgt over het gedrag van de online bezoeker

Multi mediaal dus

Skype is een perfecte tool om sprekers, van waar ook ter wereld, onderdeel van uw programma te laten zijn.

Twitter geeft een compleet andere dimensie aan uw webcast. Het vraagt wel om een goed redactieteam om twitter goed te integreren in uw online event. Daarnaast is het een perfecte tool om het pre- en post-event in te zetten.

Door de juiste inzet van Twitter ontstaat er een Backchannel. Een uitzendkanaal op zich. Mits goed begeleid kan een backchannel een belangrijke basis zijn voor komende online events. Hier krijgen de kijkers de ultieme kans om hun betrokkenheid te tonen.

Veel klanten maken ook gebruik van diensten als chatter om de webcast nog interactiever te maken, Deze dienst kan ook in de webcastportal geïntegreerd worden.

Zullen we nu de content gaan invullen?

Genoeg tools dus, maar nu de content, want de juiste inhoud geeft u de mogelijkheid om uw kijker te betrekken zoals u dat wilt. Uw online event moet informeren, inspireren en overtuigen.

Hierbij kunnen wij ook van dienst zijn. In de voorbereiding werken wij volgens een vast patroon;

 • doelgroep en doelstelling: Voor wie organiseren we het online event? Wat is de doelstelling?
 • opzet live event: Doen we een panel, talkshow, introductie of een training? Wat doen we, pre- & post-event?
 • brainstorm: De creatieve fase voor de opzet van het event
 • thema: Het thema gebruiken we als rode draad om onderwerpen te koppelen
 • visuals & video's: Sterker dan tekst en thema gekoppeld
 • interactiviteit: Alle nodige tools & tricks om kijkers te boeien
 • de uitvoering: De uitvoering bestaat voor 70% uit de voorbereiding en voor 20% uit de rehearsal. Dus de uitvoering is slechts 10% van het geheel, voor u een makkie dus.

Meer weten

Wilt u nog meer lezen over online events vraag dan de "everything you always wanted to know about webcasts" brochure aan, die sturen we u dan per mail toe.

Specifieke vragen, stel ze en wij komen met de antwoorden.